Velkomen til fjells i påsken - men vær varsom!

Påskehytte - Klikk for stort bilete Dagene blir lysare, fjellovergangane opnes, og det er høgsesong for skiturer og mykje trafikk i heile Valdres!

Vinteren i Norge har så langt vore spesiell, med gjennomgåande høg skredfare og fleire som har forulykka enn på mange år. I Jotunheimen og tilgrensa områder i deler av Valdres er skredfaren nå betydeleg og er venta å halde seg høg framover.

Hold deg og dine oppdatert på vær og forhold:

• www.varsom.no Valdres inngår i varselet for Jotunheimen.
  • www.regobs.no Har detaljert kart som man kan zoome inn på for å se skredfaren for enhver tur veldig lokalt.
  • Oppdatert skredkort for 2019 fra NVE. Kan lastes ned her: http://www.varsom.no/nytt/nyheter-snoskred/nytt-skredkort-klar-til-nedlastning/
  • Alle må være obs på at det kan gå skred steder der det ikke har blitt observert skred før og også i helninger som er slakere enn 30 garder. Det å følge spor av andre betyr ikke at man er trygg og ikke trenger å gjøre egne vurderinger. Alle bes om å være ekstra forsiktige og om å være obs på utløpssoner for skred og terrengfeller. Alle turgåere må gjøre sine egne vurderinger hvor det er trygt å gå og bør ha kunnskap og erfaring for å kunne gjøre disse vurderingene. Folk som ikke har det eller er i tvil, anbefaler vi å gå med guide. Det arrangeres jevnlig skredkurs, bl.a. på Tyin. Kurs som Visit Valdres får informasjon om legges ut på www.valdres.no/hva-skjer.
  • Alle oppfordres til å ha på seg skredsøker.
  • Folk må være klar over at mobiltelefoner ikke alltid har dekning og derfor heller ikke kan spores for nøyaktig posisjon. Dersom politiet lokaliserer denne kan avviket være stor, så dette bør ikke være turgåerens eneste nødhjelp.
  • Den som gir direkte anbefalinger om trygge ruter sitter med et ansvar dersom noe skulle skje.
  • Motsatt er det ok å fraråde folk fra ruter man vet kan være utrygge, om man har slik informasjon.
  • Folk oppfordres om å holde seg til planen og gå der de sa de skulle.'

Hugs fjellvettreglane, og ha ein god og trygg påsketur i flotte Valdres!