Sykkelmekkekveld (1 of 4)

Har du ein sykkel med slitne bremser, hol i slangen eller rustent kjede?

Onsdag 2. mai kl 18.00 er det igjen klart for sykkelmekkekveld i Vang, utanfor Vang folkebibliotek. Vi har flinke frivillige som hjelper deg å sette sykkelen i stand for våren.

Arrangementet er eit samarbeid mellom Vang frivilligsentral, Vang mottakssenter og Vang læringssenter, og alle er velkomne. Om du har ein sykkel du vil gi bort er det også mogeleg å ta den med hit.

Detaljregulering for Øyebakkin har lege ute til høyring og offentleg ettersyn.

Vang kommune ynskjer å be inn til eit ope møte om planen for å orientere om kva me ynskjer å legge til rette for med den. Me vil gå gjennom innkomne merknader.

Dette møtet blir i kommunestyresalen på Vang kommunehus torsdag 26. april kl. 18.00.

Enkel servering, velkomen!

Klatreveggen i Vangshallen blir stengd frå og med 26.04. til og med 04.05 grunna vask og ruteskruing. Følg med på Vangshallen si eige nettside: http://www.vangshallen.no/

Eigar eller innehavar av hund i Vang kommune skal halda hunden i band eller forsvarleg innestengd eller inngjerda i tida frå 1. april til og med 10. oktober slik at den ikkje kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjørfe, rein, hest eller vilt, herunder viltet sitt egg, reir og bo.

Du kan lese heile forskrifta om bandtvang i Vang kommune her. (PDF, 4 MB)

sun-flower-blossom-bloom-pollen-541484

Vang kommune har årleg tildeling av tilskott av ekstra lønnsutgifter ved behov for assistanse ved ferie- og fritidsreiser.

Logo bra mat.png

I regi av Frisklivssentralen i Vang blir det "Afterworkout" hver torsdag fra 26. april kl. 15.45. Oppmøte er ved parkeringa bak Vangstunet, og tilbodet er gratis og passar for alle!

Aktivitetsvenn samarbeidsavtale signert

Tilbodet Aktivitetsvenn er i dag etablert i over 190 kommunar, og i november signerte også Vang ei samarbeidsavtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å opprette tilbodet.

11. og 18. april arrangere vi kurs på Vang folkebibliotek. Kurset er ope for alle som vil lære meir om demens, og for alle som vurderer å melde seg som aktivitetsvenn i Vang. Du forpliktar deg ikkje til noko ved å delta på kurset.

hekleillustrasjon

Dei neste vekene blir det fokus på handarbeid på Vang folkebibliotek og Vang frivilligsentral. "Kreativ med garn" er utstillinga der Marit Gjærdingen, Ingebjørg Wigdel, Ingrid Thorpe, Nora M. B. Svingen og Mariann Svingen stiller ut sine hekle- og strikkeprosjekt.

- Vi ynskjer å inspirere dei som kjem til å leike seg med ulike fargar og teknikkar, vi vil gje folk skaparglede. Det er berre fantasien som set grenser, seier initiativtakar Mariann Svingen og utstillingsansvarleg Marianne Isachsen.

E16

E16 Filefjell, Varpe Bru - Smedalsosen ble onsdag kveld kåret til Årets Anlegg 2017.

Kåringen fant sted under årets Byggegalla på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo, som er en del av Byggedagene.

Du kan lese hele saka her.

NAV

Frå 5. mars 2018 vil NAV Valdres samle sine tilsette på hovedkontoret på Fagernes. Kontorene i Sør-Aurdal, Etnedal, Vestre Slidre, Øystre Slidre og Vang avvikles og blir stengt frå samme dato.